понедељак, 23. мај 2011.

Zimska bajka - II poglavlje



         Kako su započeli priču o zanimljivim ličnim stvarima trebalo im je 15 minuta da shvate koliko imaju zajedničkih tačaka i koliko se jedno drugome dopadaju… sviđaju nam se isti filmovi, knjige, muzičke grupe i pevači… Ustali su i otišli da uzmu skije… kad su odmakli od gužve i vreve i od pogleda, on je iskoristio priliku.(varnice su se osećale u vazduhu). Zgrabio ju je i prislonio, a onda počeo da je ljubi… ona je ubrzo to prihvatila. Ovaj odlučni muški potez bio je dovoljan da se u njoj rasplamti strast, koju je dugo sakrivenu čuvala. Dok su uveče ležali kraj vatre u njenoj iznajmljenoj planinskoj kući… Počela je svoju priču:

         Nisam htela da se rodim kad je bio čas, opirala sam se glavom o kost i mama me je jedva rodila, posle 14 sati muke. To je bio moj prvi uspeh, teško stečen. Ugledala sam svetlost i započela život. Uvek sam gledala oblake i viđala dobre i smešne likove u njima. Kad sam među drvećem i čujem pesmu ptica, volim da zviždim i da se dopevavam sa njima.
Interesuju me lepe stvari. Sport, muzika, umetnost, priroda, životinje…
A tebe? Imam tri psa odgovorio je. Zainteresovano ga je pogledala, ako ga je uopšte drukčije i gledala od prvog susreta.

         Skijam na planini udaljenoj sat i po od mog grada. Helikopter nas penje na vrh(4400 m) i spuštamo se niz litice te divne, ružičaste planine. Oko joj je zasijalo, ona je obožavala ekstremni sport. Kao mali sam pisao, a sad više volim vrhunsku umetnost i nauku nad naukama – filozofiju.
Pa da, on je savršen, pomislila je.

         Čekao ju je na aerodromu. Kroz njega je strujala uznemirenost, želeo je da je drži, da je mazi, da bude u njenom zgrljaju sada više nego ikada pre. Svakog minuta kako se bližio čas susreta ova želja je rasla. Mislio je da neće izdržati, da ne bi izdržao ni čas duže, da se nije upravo oglasio glas sa razglasa koji je objavio da je ona stigla…
Dugo su se ljubili. Nisu govorili mnogo. Već su se vozili u kolima, na radiju je odzvanjala stvar: “I`ll stand by you”. Kao da ju je nekada već čula, razmišljala je, dok se udobno zavalila u sedište i opušteno i srećno pevala. Tu pesmu je čula samo sedam dana ranije na fantastičnom festivalu etno muzike. Tada su svirali Cigani pesmu “Clandestino” od Manu Chao- samo na romskom. Taj dan je bila bez njega, činio joj se tako dalek i zaboravljen. Setila se pesme: “It ain`t over `till it`s over”. Taj dan ju je slušala i mislila na njihovu priču. Baš tako: it won`t be over. “we`re meant to be together.” Zaklopila je oči i slušala njegov glas, tako je divno pevao. Sledeća pesma koju je čula dok su izlazili iz kola bila je “Let my soul free” – to neće morati da peva. Sigurno ne ovom muškarcu. Stvarno su se zaljubili, govorili su, dok su se glupo smešili jedno drugom u krevetu.

Divno je kad si s nekim s kim osećaš takvu sličnost, takvu povezanost i razumevanje.
Divno je što se volimo, bićeš uspešan, veoma bogat i veoma uticajan i moćan.
A ja ću uvek biti tu uz tebe, ona je rekla svom momku.
Ti si moja ljubav, moj anđeo - rekao je, divlje je ljubeći.
Da, to smo mi, ćaskamo lebdeći u ljubavnom zanosu.
Osećali su se divno, ležeći i lebdeći istovremeno. Kao da su na mehurićima.
Ovo zovu biti na sedmom nebu – znala je.
“Jesmo”, kaže ona “na sedmom nebu.”
Priča je tek počela, to je bila njihova srećna ljubav za koju su se uvek molili. Zauvek i srećni; biće uvek zajedno. Sad, koliko neko treba da bude sebičan, da čak ni ne proba da učini nešto za šta oseća da je pravilno? Njih dvoje, uostalom, ne bi bili zajedno da nije bilo upornog zalaganja s obe strane, da nisu išli isključivo putem ka “gore” - penjali se i nisu gledali donju opciju. To ih stvarno nije zanimalo.
(priča kako su se lovilii)

         On nju – dok je nije ulovio, da bi zatim pobegao – ali ostavio trag (nesvesno) po kojem će ga ona naći.’Ajde da spasemo svet. Mi to možemo zajedno. Zajedno smo pronašli ljubav i razumevanje, sada kada ljubav imamo, sve je moguće. Veruj!

         Takođe nešto interesantno moram da dodam ovome - da ti kažem: kada sam bila mlada mama mi je ispričala nešto što je njoj bilo interesantno i važno – meni se tako činilo i ja sam to preuzela kao zgodnu ideju tj. zamisao. Ispričala mi je kako je njoj jedna žena prorekla da će meni muž biti bogat i moćan. Ovo naravno možemo uvek misliti mi, ako nam se to sviđa tj. ako mislimo da je to korisno.
Dok su bili u prvim danima poznanstva sve se činilo zanimljivim i zabavnim. Nisu znali ništa jedno o drugom od pre i sve je delovalo misteriozno. Oboje su bili veseli i prijemčivi za druženje i za zbijanje šala. Ona je bila svesna da je žena pokretač svega u romansi, barem svojim misaonim delom.

Нема коментара:

Постави коментар